5 enkla tips till att arbeta med ett digitalt verktyg

Har du bestämt dig för att introducera ett digitalt projektverktyg i din vardag?

Vad kul! Då återstår det endast att få dina medarbetare att också förstå vikten av att arbeta mer digitalt. Vi hjälper dig och delar därför med oss av våra bästa knep som gör processen enklare. 

Inled med att berätta varför

Det är viktigt att alla medarbetare är väl informerade om varför ni ska börja arbeta mer digitalt. Så tänk igenom vad som är ditt företags varför. Det kan vara för att bli en mer effektivare verksamhet, få en bättre överblick och kontroll över projekten eller för att förenkla dagarna för alla anställda.

Förändring = positivt

Det har blivit viktigare än någonsin att arbeta mer digitalt. Ett digitalt projektverktyg hjälper dig att vara ett attraktivare val mot konkurrenter samtidigt som det gör det enklare att erbjuda alla medarbetare en bättre vardag där allt flyter på mer effektivt. I detta fall är förändring en digitalisering som gör verksamheten ännu bättre.

Låt några testa verktyget

Börja med att introducera projektverktyget för några personer först, förslagsvis både från kontoret och fält. När de är bekanta med verktyget och är medvetna om hur enkelt och smidigt det är, kan de vara med och vägleda resten av medarbetarna. Då kan de vara med som stöd när det digitala projektverktyget introduceras på riktigt.

Använd er av en brytpunkt

Sätt en brytpunkt med god framförhållning mellan ert nuvarande system och det nya digitala projektverktyget. Då har alla bra överblick när bytet kommer att ske och medarbetarna får god till att förbereda sig. När vi väl börjar använda det digitala projektverktyget är det viktigt att vara noggranna med att följa upp och stämma av.

Viktigt med en tydlig målbild

Det finns ett sista knep som verkligen motiverar till förändring, och det är att tydligt berätta om målbilden med ett digitalt projektverktyg. Beskriv vad målet är för alla medarbetare. Det kan exempelvis låta så här: En förenklad arbetsdag med mindre administration och dubbelarbete, sparad tid, mer effektivare och bättre projektuppföljning.

Med hjälp av våra tips blir det nu enkelt att få med dig dina medarbetare i processen av att arbeta mer digitalt. Lycka till!

Vill du veta mer om MyGizmo eller hur du kan effektivisera ditt arbete? Välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig med dina funderingar.

MAILA OSS info@mygizmo.se RING OSS 010-303 07 60