5 sätt hur resursplanering kan hjälpa dig att spara tid och pengar

Therése Thard

Uppdaterad: april 3, 2024

Effektiv resursplanering

En effektiv resursplanering kan öka intäkterna för ditt företag och bidra till att medarbetare mår bättre. Det finns flera anledningar till varför det är viktigt att arbeta med planering av resurser och här nämner vi några skäl som kan övertyga din organisation att vilja investera mer i sin planering. En bidragande effekt blir sparande av både tid och pengar.

1. Fatta bättre beslut

För att ta ledande beslut som främjar företagets framgångar, är full kontroll över tillgängliga resurser, kompetenser och lönsamhet i ett projekt avgörande. Med rätt verktyg innebär det möjligheten att kunna bedöma om ditt team har tillräcklig kapacitet för att ta an sig nya projekt och att använda tidigare erfarenheter för att bedöma om ett projekt är värt att genomföra. Genom att använda funktionen i MyGizmo kan du också effektivt planera framtida rekryteringar genom att både utvärdera individuell prestation i tidigare projekt samt identifiera vilka roller som är mest lönsamma och troligen alltid överbelagda.

2. Tydligare roller & bättre välbefinnande

Med ovisshet kan känslor som osäkerhet, oro och dålig självkänsla uppstå. Även om en del människor trivs med att ta varje dag som den kommer, så är det mer vanligt att anställda föredrar tydlig planering med vetenskapen om vad som förväntas av dem. En digital resursplanering kan säkerställa att rätt personer utför rätt arbete under rätt förutsättningar.

En effektiv planering kan också bidra till att minska sjukfrånvaron, så det finns mycket att vinna på att investera i ett verktyg som ger bättre planering till företaget.

3. Snabbare lönsamhet

Genom att ha god planering för företagets resurser kan också effektiviteten förbättras. Oavsett om ditt företag har fasta priser på sina tjänster eller debiterar kunderna baserat på arbetstimmar. Med hjälp av ett projektverktyg och funktionen för att planera resurser identifieras också eventuella fallgropar lättare, vilket i sin tur bidrar till att verksamheten kan öka sin totala fakturering.

4. Analysera planering av resurser & få korrekta insikter

Med MyGizmo, ett digitalt system, kan du som projektledare eller arbetsledare använda framgångsrika avslutade projekt som underlag för kommande projekt, och identifiera medarbetare med rätt erfarenheter för att minska uppstartstiden. Genom att kontinuerligt förbättra och använda resurserna på ett effektivt sätt kan du uppnå en bättre resursplanering över tid.

5. Bättre leverans & kundnöjdhet

För att lyckas leverera framgångsrika uppdrag är det viktigt att undvika överdrivna löften, eftersom dåligt utförda projekt kan leda till förlorade affärsmöjligheter. Därför är det avgörande att alla på företaget är medvetna om när de kan acceptera nya uppdrag och när de inte har tillräckligt med tid för att leverera. Genom att ha en tydlig överblick kan ni snabbt få en överblick över tillgängliga resurser och fatta bra beslut därefter. Det resulterar i säkrare leverans till kunderna, att saker blir slutförda i tid och med rätt kvalitet.

Har ovanstående anledningar övertygat dig till att vilja veta mer om MyGizmo? Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer ingående om hur verktyget och funktionen får ditt företag att spara både tid och pengar. 

Therése Thard

VD & medgrundare, MyGizmo AB

Om Therése

Sedan tre generationer tillbaka har vi erfarenhet från hantverksbranschen. Att starta, driva och utveckla SaaS bolag (software as a service) har vi gemensamt av ägarna i bolaget mer än 80 års erfarenhet av. Sedan starten av MyGizmo 2017 har vi fått flera hundra hantverksföretag att bli mer effektiva och lönsamma. Något som Joel på JH Bygg bekräftar, ”MyGizmo blev en ren och skär intäkt.”

MAILA OSS info@mygizmo.se RING OSS 010-303 07 60
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.