Höjt tak på ROT-avdraget för byggtjänster

Therése Thard

Uppdaterad: juli 3, 2024

Den svenska regeringen har beslutat att tillfälligt höja taket på ROT-avdraget från 50 000 till 75 000 kronor per person och år, gällande från 1 juli 2024 till 31 december 2024. Detta innebär att hushåll nu kan få en större skattereduktion för renoverings-, ombyggnads- och tillbyggnadstjänster. Beslutet förväntas stimulera byggbranschen och uppmuntra fler till att genomföra efterlängtade renoveringar.

Effekter för byggbranschen

Det höjda taket på ROT-avdraget innebär att fler kan investera i sina bostäder. Det förväntas också skapa fler arbetstillfällen för byggfirmor. Hantverkare och byggföretag kan se fram emot en ökad efterfrågan på sina tjänster, vilket kan bidra till en positiv utveckling inom branschen.

Vi på MyGizmo välkomnar beslutet och ser detta som en möjlighet att stärka relationerna med våra kunder och erbjuda ännu bättre stöd för deras projekt. ”Vi ser mycket positivt på det höjda ROT-avdraget. Det ger våra kunder bättre möjligheter att genomföra sina projekt och skapar fler affärsmöjligheter för oss som leverantör av projektverktyg,” säger Therese Thard, medgrundare på MyGizmo.

Separata tak för ROT och RUT

En annan viktig förändring är att ROT och RUT nu har separata tak. Tidigare räknades de ihop, men nu kan hushåll maximera sina skattereduktioner inom varje område individuellt. Detta ger ännu större flexibilitet för att planera och genomföra både bygg- och hushållstjänster.

Fördelar med MyGizmo

Med det ökade ROT-avdraget blir det ännu viktigare att ha rätt verktyg för att hantera byggprojekt effektivt. MyGizmo erbjuder lösningar som hjälper hantverkare och byggföretag att planera, genomföra och följa upp sina projekt på ett smidigt sätt. Genom att använda MyGizmo kan företag maximera nyttan av det höjda avdraget och säkerställa att projekten genomförs inom budget och tidsramar.

Sammanfattning

Det höjda taket på ROT-avdraget är en win-win för både hushåll och byggbranschen. Med större skattereduktioner kan fler investera i sina bostäder, vilket i sin tur skapar fler arbetstillfällen och affärsmöjligheter inom byggsektorn. MyGizmo ser fram emot att stödja sina kunder genom denna positiva förändring och fortsätta erbjuda förstklassiga projektverktyg för en effektiv och lönsam verksamhet.

Therése Thard

VD & medgrundare, MyGizmo AB

Om Therése

Sedan tre generationer tillbaka har vi erfarenhet från hantverksbranschen. Att starta, driva och utveckla SaaS bolag (software as a service) har vi gemensamt av ägarna i bolaget mer än 80 års erfarenhet av. Sedan starten av MyGizmo 2017 har vi fått flera hundra hantverksföretag att bli mer effektiva och lönsamma. Något som Joel på JH Bygg bekräftar, ”MyGizmo blev en ren och skär intäkt.”

MAILA OSS info@mygizmo.se RING OSS 010-303 07 60