Så skapar du tillväxt inom ditt hantverksbolag 

Therése Thard

Uppdaterad: april 3, 2024

Är du hantverkare och vill öka tillväxten inom din verksamhet?

Då har vi några värdefulla tips att dela med oss av. Oavsett vilken typ av hantverksföretag du driver, kan det vara en utmaning, särskilt i en konkurrensutsatt marknad. Däremot kan du genom en långsiktig, strategisk plan och med rätt verktyg skapa tillväxt inom ditt företag. Vill du få några smarta tips som berättar hur du bör prioritera och vad du ska fokusera mest på? Vi delar här några smarta tips på hur du gör just detta.

  •  Gör smarta investeringar

För att utveckla din verksamhet är det nödvändigt att göra investeringar, både i tid och pengar. Det inkluderar att säkerställa att du har rätt verktyg för att lyckas, både i form av traditionella redskap och digitala hjälpmedel. Var inte rädd för att testa nya saker, läs på och gå gärna utanför din trygghetszon – det är där möjligheterna uppstår!

  • Satsa på kompetensutveckling

Inom ditt byggföretag, så är ni alla ett team. Därför är det viktigt att ditt team består av självständiga, drivna och kompetenta yrkespersoner som är motiverade och har tydliga mål. För att ge varje medarbetare de bästa förutsättningarna till att leverera ett kvalitativt arbete krävs både förtroende, uppmuntran och utbildning. Främja en kultur av lärande och utveckling. Det är genom kunniga medarbetare som du kan erbjuda högkvalitativa tjänster och sticka ut från konkurrenterna.

  • Bygg ditt nätverk

Det finns hur många sätt som helst att nätverka på. Allt från att delta i olika branschrelaterade nätverk, besöka mässor och hitta samarbeten med aktörer som är experter inom relaterade områden. Det är genom nätverkande som din verksamhet kan gynnas och skapa fler affärer. Det är också en bra idé att vara aktiv på sociala medier, på så sätt skapar ni en kännedom om ditt byggbolag, vilket i sin tur troligtvis leder till flera nya spännande projekt.

  • Var innovativ

För att vara konkurrenskraftig och framgångsrik i en snabbt föränderlig bransch som byggbranschen är det avgörande att vara i framkant och aktivt hålla jämna steg med utvecklingen. Att endast förlita sig på traditionella metoder och beprövade tekniker kan begränsa ditt byggbolags tillväxtpotential. För att maximera din tillväxtpotential är det också viktigt att omfamna digitaliseringen inom projektstyrning och administration. Genom att använda digitala projektverktyg och molnbaserade system kan du förenkla kommunikationen och samarbetet mellan dina teammedlemmar, entreprenörer och kunder.

Om du är intresserad av att veta mer om MyGizmos projektverktyg, framtaget för bygg- och hantverksbranschen, så är du välkommen att kontakta oss för att boka en kostnadsfri demo. Vi ser fram emot att berätta mer om hur vårt verktyg kan hjälpa ditt företag att effektivisera och optimera era projekt.

Therése Thard

VD & medgrundare, MyGizmo AB

Om Therése

Sedan tre generationer tillbaka har vi erfarenhet från hantverksbranschen. Att starta, driva och utveckla SaaS bolag (software as a service) har vi gemensamt av ägarna i bolaget mer än 80 års erfarenhet av. Sedan starten av MyGizmo 2017 har vi fått flera hundra hantverksföretag att bli mer effektiva och lönsamma. Något som Joel på JH Bygg bekräftar, ”MyGizmo blev en ren och skär intäkt.”

MAILA OSS info@mygizmo.se RING OSS 010-303 07 60