Skriv en bra offert – öka chanserna till fler bygguppdrag

Therése Thard

Uppdaterad: april 3, 2024

När du jobbar inom byggbranschen vet du att en bra offert kan vara skillnaden mellan att få ett uppdrag och att se det glida ur händerna. Men vad gör en offert bra, och hur kan du försäkra dig om att din sticker ut? Här ska vi dyka in i konsten att skriva offerter som inte bara imponerar på dina kunder utan också gör ditt liv lättare – tack vare smarta funktioner som vårt offertverktyg.

Grundstenarna i en vinnande offert

En bra offert börjar med grunderna. Se till att inkludera:

  • Kontaktinformation: Klart och tydligt, både ditt och kundens.
  • Detaljerad beskrivning: Exakt vad du erbjuder, från material till utförande.
  • Pris: Var tydlig med kostnader, inklusive moms, rabatter och extra avgifter. Inget ska lämnas åt slumpen.
  • Arbetstid: Uppskatta hur många timmar jobbet tar. I MyGizmo kan du även dölja denna information för kunden om så önskas.

Och kom ihåg, detaljerna gör skillnaden. Var tydlig, konkret och rättvis i din prissättning.

 

Det där lilla extra

Utöver de grundläggande delarna, finns det saker som kan lyfta din offert ytterligare:

  • Giltighetstid: Hur länge är offerten giltig? Ange en tidsram.
  • Betalnings- och leveransvillkor: När och hur ska betalningen ske? Och när levereras arbetet?

En offert ska vara mer än bara siffror och fakta. Den ska kommunicera din professionalism och ditt engagemang för projektet.

 

Från offert till projekt med MyGizmo

Det bästa med att använda MyGizmo är att när du har satt ihop din offert och fått den godkänd digitalt av kunden, kan du skapa ett projekt baserat på offerten. Det betyder att du inte behöver göra något extra arbete för att sätta igång – allt är redan klart och tydligt strukturerat för dig och ditt team.

Uppgradera ditt offertsätt

Så, redo att ta dina offerter till nästa nivå och säkra fler byggprojekt? Med MyGizmos offertverktyg blir processen inte bara smidigare utan också mer framgångsrik. Och om du vill veta mer om alla de funktioner vi erbjuder för att göra ditt sätt att skicka offerter ännu bättre, ta kontakt med oss – vi visar dig mer än gärna.

Att skriva en bra offert är en konst – och med rätt verktyg kan du bli mästare. Kom igång med MyGizmo idag och se skillnaden det gör i ditt arbete!

Therése Thard

VD & medgrundare, MyGizmo AB

Om Therése

Sedan tre generationer tillbaka har vi erfarenhet från hantverksbranschen. Att starta, driva och utveckla SaaS bolag (software as a service) har vi gemensamt av ägarna i bolaget mer än 80 års erfarenhet av. Sedan starten av MyGizmo 2017 har vi fått flera hundra hantverksföretag att bli mer effektiva och lönsamma. Något som Joel på JH Bygg bekräftar, ”MyGizmo blev en ren och skär intäkt.”

MAILA OSS info@mygizmo.se RING OSS 010-303 07 60